Olet täällä

Aurinkokuninkaan oikut

Aurinkokuninkaan oikut
Perjantai, 16 syyskuu, 2022 - 18:00
Hinta: 
10
Liput osoitteesta: 

Paikan päältä, kulttuuritalo Kiva

Nyt on luvassa hersyvä esitys! Aurinkokuningas rakastaa tunnetusti ylellisyyksiä, mutta on luonteeltaan oikukas ja vaativa. Soppahan siitä syntyy!

Aurinkokuninkaan oikut on dramatisoitu ja vauhdikas esitys. Se kertoo hauskoja, eriskummallisia ja mielenkiintoisia tositarinoita 1600-luvulla Ranskaa hallinneen Aurinkokuningas Ludwig XIV:n elämästä Versaillesin hoviin sävelletyn barokkimusiikin säestämänä. Esitys saa rytminsä muun muassa barokkiviulun ja -kitaran soinneista.

Taiteita ja ylellisyyttä rakastaneen, oikukkaan ja vaativan Aurinkokuninkaan hovissa herää ristiriitoja, jotka heittävät yleisön keskelle hullunkurisia tapahtumia, mutta herättelevät myös pohtimaan kulissien ylläpitämiseen, vallankäyttöön ja yhteiskunnallisen tasa-arvon toteutumiseen liittyviä teemoja.

Esitys tutustuttaa tarinan lomassa lapset ja nuoret barokin aikakauteen ja musiikkiin. Yleisölle tulevat tutuiksi vanhat soittimet: barokkiviulu ja -sello, erilaiset nokkahuilut, traverso, luuttu ja barokkikitara.

Esityksen musiikkina kuullaan Aurinkokuninkaan hovissa ja sen vaikutuspiirissä barokin aikakaudella toimineiden säveltäjien, kuten Lullyn, Charpentierin, Jacquet de la Guerren, Hotteterren ja de Viséen teoksia.

Esiintyjät:
Anni Elonen, barokkiviulu
Hanna Haapamäki, nokkahuilut ja traverso
Tatu Ahola, barokkisello
Mikko Ikäheimo, barokkikitara ja luuttu.

Käsikirjoitus ja musiikillinen suunnittelu: Anni Elonen ja Hanna Haapamäki
Ohjaus: Eveliina Heinonen

Järjestäjä: Lasten Laulukaupunki ry